Over ons

Vroling B.V. is een familie bedrijf dat al meer dan 150 jaar bestaat. Vroling B.V. is technisch installateur van elektro-, gas-, koeltechnische- en water technische installaties voor woningbouw en utili­teit. Daarmee werkt Vroling B.V. met zeven scopes die in de BRL 6000 zijn vastgesteld. Vroling B.V. verzorgt nieuwbouw- en renovatieprojecten en voorziet in het onder­houd van deze installa­ties.

Een originele vroling gaskachel
Geschiedenis

In 1871 begon Rembertus Vroling als smid in het dorp Hem. Hij was opgegroeid in Coevorden ging zijn geluk beproeven in Hem. Hij werd opgevolgd door zijn zoon Dorus. Hij was een echte uitvinder. Hij ontwikkelde de ronde Vroling kachel, die vroeger in alle klaslokalen en op alle NS stations stonden. In zijn leven heeft Dorus 19 octrooien aangevraagd, onder meer ook voor roestvrij stalen gereedschap. Zijn zonen Dirk en Theo volgden hem op, waarbij het bedrijf verder groeide als ketelfabrikant. 
Na het op jonge leeftijd overlijden van Theo, heeft zijn vrouw Afra Vroling-Nan de zaak aan de Hemmerbuurt verder uitgebouwd. 
Nu de vierde generatie de zaak heeft overgenomen worden er geen ketels meer geproduceerd maar geïnstalleerd.  De werkzaamheden zijn uitgebreid met centrale verwarming, elektrotechnische- en airco installaties, loodgieterswerk, luchtbehandeling installaties en de installatie van warmtepompen. 

Ondertussen is de vijfde generatie ook al betrokken bij het bedrijf. Naast het studeren gaat de vijfde generatie al mee met monteurs om kennis op te doen van het vak.

Grote verhuizing  

Sinds 2013 zijn we verhuisd naar ons nieuwe pand op het industrieterrein in Hem. Na 142 jaar op onze oude locatie was het tijd voor vernieuwing, om zo mee te kunnen gaan met de nieuwe technieken en ontwikkelingen. In ons nieuwe pand hebben wij de gelegenheid voor een hele nieuwe showroom met een veel groter assortiment voor u om een keuze uit te maken. Ook zijn wij op onze nieuwe locatie bezig met duurzame technieken van de toekomst bijvoorbeeld warmtepompen, hier staat meer over onder onze projecten.

1871

1871

1950

1950

1973

1973

1988

1988

2013

2013

KIWA gecertificeerd
Het STEK keurmerk
VCA-krijgt-nieuw-logo.jpg
Wij zijn een erkend leerbedrijf
Certificering 

Vroling B.V. is KIWA KvINL gecertificeerd. Dit betekent dat wij werken met 7 scopes die zijn vastgelegd in de BRL 6000.
Deze bevat eisen met betrekking tot het installeren van gas, water, elektra en warmtepomp installaties. De BRL 6000 stelt eisen aan de installaties, het proces, het installatiebedrijf, de interne kwaliteitsbewaking en aan de externe kwaliteitsbewaking.

Vroling B.V. is gecertificeerd volgens de BRL 100 en heeft als aanvulling het STEK keurmerk voor kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Een prettig idee.    Immers, ons land kent de wettelijke verplichting om het onderhoud van airco-installaties te laten verrichten door een erkend installatiebedrijf. Wij beschikken over gekwalificeerde medewerkers.

Vroling B.V. is VCA gecertificeerd. VCA staat voor VGM Checklist Aannemers (VGM = Veiligheid Gezondheid en Milieu). VCA is een veelzijdig en compleet programma waarmee dienstverlenende bedrijven objectief en structureel kunnen worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem.

Vroling B.V. is een Erkend leerbedrijf. Dit betekent dat wij vakmensen opleiden en kansen bieden om te groeien in de techniek. Ben jij opzoek naar een uitdaging of wil je meer van ons vak leren neem eens contact met ons op!

Onze partners

Vroling werkt in zijn project dicht opeen met haar aannemers. Kuin is een van deze aannemers. Vroling werkt al lang samen met Kuin om voor veel mensen de woning van hun dromen te realiseren.

Onze collega Kuin BV
Privacy

Uw privacy is voor ons erg belangrijk. Daarom hebben wij een privacy verklaring opgesteld zodat u duidelijk weet waar wij uw gegevens voor gebruiken en hoe wij ze verwerken. Hieronder vind u een link naar de privacyverklaring.

Vroling gebouw

Vroling B.V.

Technisch installatie bureau

Sinds 1871