top of page
Pand.jpg

Vroling B.V.
Duurzame Installaties

Sinds 1871

Over ons

Vroling B.V. is een familie bedrijf dat al meer dan 150 jaar bestaat. Vroling B.V. is technisch installateur van gas-, koeltechnische- en water technische installaties voor woningbouw en utili­teit. Daarmee werkt Vroling B.V. met vier scopes die in de BRL 6000 zijn vastgesteld. Vroling B.V. verzorgt nieuwbouw- en renovatieprojecten en voorziet in het onder­houd van deze installa­ties.

Een originele vroling gaskachel
Geschiedenis

Vroling BV is een installatiebedrijf met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1871. Rembertus Vroling startte destijds als smid in het dorp Hem en legde daarmee de basis voor wat uiteindelijk ons bedrijf zou worden. Hij had zijn jeugd doorgebracht in Coevorden en besloot zijn geluk elders te beproeven. Het smidsvak bood hem de kans om zijn ambachtelijke vaardigheden verder te ontwikkelen en een bedrijf op te bouwen.

 

De zoon van Rembertus, Dorus Vroling, nam het bedrijf over en bleek een briljante uitvinder te zijn. Zo ontwikkelde hij de ronde Vroling kachel, die destijds in veel klaslokalen en op alle NS-stations te vinden was. Dorus diende in zijn leven maar liefst 19 octrooien in, waaronder voor roestvrijstalen gereedschap. Hij was een pionier in zijn vakgebied en legde daarmee de basis voor de innovatieve en vooruitstrevende geest die nog steeds in ons bedrijf heerst.

Pand

Dirk en Theo Vroling, de zonen van Dorus, volgden hem op en brachten ons bedrijf naar een hoger niveau als ketelfabrikant. Ze werkten onvermoeibaar om ons bedrijf uit te breiden en te moderniseren. Ze maakte Vroling BV ook al een belangrijke speler in de regio op het gebied van het installatiewerk.

Toen Theo op jonge leeftijd overleed zette zijn vrouw, Afra Vroling-Nan, het bedrijf voort en bracht het verder naar nieuwe hoogten. Met haar ondernemersgeest en vastberadenheid om het bedrijf te laten groeien, bouwde ze het uit tot wat het nu is.

Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door de vierde generatie van de familie Vroling, die de tradities van hun voorouders voortzetten en hun eigen stempel op het bedrijf drukken. Daarnaast is de vijfde generatie ook al werkzaam in het bedrijf. We zijn trots op onze geschiedenis en onze bijdrage aan de ontwikkeling van de installatie-industrie. We hebben ons dienstenaanbod uitgebreid met centrale verwarming, airconditioning, loodgieterswerk, luchtbehandeling en warmtepompinstallaties. Bovendien blijven we innoveren en groeien.

Grote verhuizing  

Sinds 2013 zijn we verhuisd naar ons nieuwe pand op het industrieterrein in Hem. Na maar liefst 142 jaar op onze oude locatie te hebben gezeten, was het de hoogste tijd om te vernieuwen en mee te gaan met de laatste technologische ontwikkelingen. Het nieuwe pand biedt ons niet alleen meer ruimte en mogelijkheden om onze werkzaamheden uit te breiden, maar ook om een geheel nieuwe showroom te realiseren. We zijn er trots op dat we onze klanten nu kunnen ontvangen in een moderne en ruime omgeving, waar we een groot assortiment kunnen presenteren. Op onze nieuwe locatie zijn we tevens druk bezig met de ontwikkeling van duurzame technieken die aansluiten op de behoeften van de toekomst. Zo zijn we onder andere gespecialiseerd in warmtepompen en hebben daar diverse projecten voor lopen. We vinden het belangrijk om te blijven innoveren en ons te blijven verdiepen in de nieuwste technologieën. Op deze manier kunnen we onze klanten optimaal adviseren en helpen bij het maken van duurzame keuzes.  

1871

1871

1950

1950

1973

1973

1988

1988

2013

2013

90mmfc.tif
Predicaat Hofleverancier

Op 10 september 2021 vierde Vroling BV haar 150 jarige bestaan. Hierbij werden wij ook benoemd tot Hofleverancier. Dit betekent dat wij volgens diversen standaarden onberispelijke bedrijfsvoering hebben, een zeer goede reputatie hebben en ons onderscheiden door kwaliteit, soliditeit en continuïteit.

BRL 6000 installQ aantoonbaar beter logo.jpg
stek-logo.webp
VCA-krijgt-nieuw-logo.jpg

Vroling B.V. is gecertificeerd volgens de BRL 100 en heeft als aanvulling het STEK keurmerk voor kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Een prettig idee. Immers, ons land kent de wettelijke verplichting om het onderhoud van airco- en warmtepomp installaties te laten verrichten door een erkend installatiebedrijf. Wij beschikken daarom over gekwalificeerde medewerkers.

Certificering 

Vroling B.V. is KIWA KvINL gecertificeerd. Dit betekent dat wij werken met 7 scopes die zijn vastgelegd in de BRL 6000.
Deze bevat eisen met betrekking tot het installeren van gas, water, warmtepomp- installaties. De BRL 6000 stelt eisen aan de installaties, het proces, het installatiebedrijf, de interne kwaliteitsbewaking en aan de externe kwaliteitsbewaking.

Vroling B.V. is VCA gecertificeerd. VCA staat voor VGM Checklist Aannemers (VGM = Veiligheid Gezondheid en Milieu). VCA is een veelzijdig en compleet programma waarmee dienstverlenende bedrijven objectief en structureel kunnen worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem.

Wij zijn een erkend leerbedrijf
Vroling B.V. is trots om te kunnen zeggen dat we een erkend leerbedrijf zijn. Dit betekent dat wij vakmensen opleiden en kansen bieden om te groeien in de techniek. Technische installaties zijn complex en veeleisend, en het is essentieel om goed opgeleide professionals in huis te hebben om hoogwaardige diensten te leveren aan onze klanten. Daarom hebben we ons als erkend leerbedrijf geregistreerd, zodat we een omgeving kunnen bieden waarin leerlingen en stagiairs de kans krijgen om zich te ontwikkelen tot volwaardige vakmensen.
ro_covrij_xl_rgb.jpg

Vroling B.V. is BRL 6000-25 gecertificeerd. Dit betekent dat Vroling B.V. werkt volgens de nieuwe wet en regelgeving met betrekking tot gasverbrandinstoestellen, individuele verbrandingsluchttoevoer en rookgasvoorzieningen.  

Onze partners

Vroling werkt tijdens haar projecten dicht opeen met haar aannemers. Vroling werkt al een lange tijd samen met deze partners om voor veel mensen de woning van hun dromen te realiseren.

Onze collega Kuin BV
Desaunois-logo.png
Privacy

Uw privacy is voor ons erg belangrijk. Daarom hebben wij een privacy verklaring opgesteld zodat u duidelijk weet waar wij uw gegevens voor gebruiken en hoe wij ze verwerken. Hieronder vind u een link naar de privacyverklaring.

bottom of page