Duurzaam

Energie is iets wat wij in het dagelijks leven veel gebruiken in vele vormen. De energiebronnen die wij nu gebruiken zijn helaas niet geschikt voor de toekomst. De fossiele brandstoffen worden duurder en schaarser en hebben en slechte invloed op het milieu. Dit brengt veel onzekerheid met zich mee. Daarom willen wij van Vroling u hier bij helpen om in een toekomst bestendige installatie te investeren.

Sinds Juli 2018 is het niet meer toegestaan om in een nieuwbouw woning een gas aansluiting aan te brengen. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven beschikbaar. De oplossing die nu het meest wordt toegepast is een warmtepomp.

Voor een nieuwbouw woning is een warmtepomp zeer geschikt. Het systeem werk wel anders dan dat veel mensen nu gewend zijn. Bij een cv ketel zijn mensen gewend om een warme radiator aan de muur te hebben hangen. Dit komt door de hoge temperatuur. Een warmtepomp werkt het best met een laag temperatuur afgifte systeem. Bijvoorbeeld vloerverwarming. De installatie van de warmtepomp wordt op maat gemaakt om aan uw wensen te voldoen.

Bij renovatie projecten is het wat ingewikkelder. Er zijn wel warmtepompen die 1 op 1 de cv ketel zouden kunnen vervangen om zo van het gas af te komen. Het is te adviseren om bij bestaande woningen eerst de woning te verbeteren voordat de installatie wordt aangepakt. Om zo de energiekosten zo laag mogelijk te houden.

Samen werken wij zo aan een duurzame toekomst.

alpha-innotec_home-slide.png
De werking van een warmtepomp:
warmtepomp-werking-2000.jpg
Pand Vroling

Vroling B.V.

Technisch installatie bureau

Sinds 1871